Mentorprogram 2023

2021.01.01. - 2021.12.31.


Az Eötvös Péter Kortárs Zenei Alapítvány mentorprogramot hirdet fiatal karmestereknek és zeneszerzőknek 2023-ra.

A program vezető professzora Eötvös Péter (zeneszerzö, karmester) és Vajda Gergely (zeneszerzö, karmester). A vezető professzorokon kívül neves nemzetközi vendégek vesznek még részt a programban.

A programban való részvételt az Art Mentor Foundation Lucerne támogatja, a kiválasztott művészek részére az Eötvös Péter Alapítvány biztosítja az utazási- és szállás-költségeket, valamint a térítés nélküli részvételt a meghirdetett kurzusokon és programokban. A mentorált résztvevők ezen kívül egyéni konzultációkon vesznek részt managerekkel, zenekarvezetőkkel, fesztiváligazgatókkal, kommunikációs szakemberekkel, valamint lehetőségük nyilik nagy koncerttermek, operaházak látogatására és személyes kapcsolatok kialakítására is.

Az Eötvös Péter Alapítvány a mentori év végére egy teljes portfóliót állít össze a résztvevőkről, amely tartalmaz portréfotókat, hang- és video-felvételeket, interjúkat, ajánló leveleket és egyéb promóciós anyagokat.

A mentorált év utáni évben a zeneszerző résztvevők lehetőséget kapnak együttesekkel és nagyzenekarokkal saját művük bemutatására, illetve a karmesterek zenekari koncertprogram vezénylésére.

A mentorprogram évenként 2 zeneszerzőt és 2 karmestert fogad, akiknek a kiválasztása a 2022-es év mesterkurzusain történik.

A jelentkezés feltételei:

A jelentkezés nyitott bármilyen nemzetiségű, fiatal, szakmáját aktívan gyakorló karmester és zeneszerző részére. A kurzus munkanyelve az angol.

Korhatár: 35 év (2022. december 31-én még nem töltötte be a 36-ik életévét.)


Kérjük, hogy a kiírásban szereplő programot figyelmesen olvassák át, mert a mentorprogramba kiválasztottaknak az év összes programjában kötelezően részt kell venniük. Csak abban az esetben jelentkezzenek, ha ezek a periódusok megfelelőek.

Előzetes program 2023-ra:

2023. február 12-18. Budapest / Vendégprofesszor: Stefano Gervasoni / Ars Nova Ensemble

2023.augustus 13-20. Annecy, Franciaország

2023. október első fele Budapest / Vendégprofesszor: Hans Abrahamsen (Óbudai Danubia Zenekar)

A programról további részleteket is olvashatnak az angol nyelvű kiírásban!